A szellemi tulajdon védelme
 

Négy magyar készítmény is bekerült a leginnovatívabb termékek közé a SIAL Párizson

A A A    Nyomtatható verzió

Négy magyar készítményt is beválogattak a leginnovatívabb termékek közé a világ egyik legnagyobb és legrangosabb, Párizsban zajló nemzetközi élelmiszeripari kiállításán, amelyet kétévente rendeznek, kizárólag a szakma képviselőinek, több, mint 55 éve.

Az eseményén, az Agrármarketing Centrum közösségi standjain huszonhat hazai kiállító kínálta exportképes termékeit a szakmai látogatóknak, beszerzőknek. 

Az élelmiszeripari trendek változását olyannyira követik a magyar élelmiszeripari cégek, hogy ezúttal négy készítményt is beválogattak a kiállítás ideje alatt zajló, leginnovatívabb termékeket mustráló „Innovation Awards” versenybe. Ezek között olyan különlegességekre lelhetnek az újdonságokra nyitott beszerzők és importőrök, mint a Panarini Kft. teljes mértékben magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, amelynek most kezdődik Magyarországon a piacra történő bevezetése. Szintén beválogatták a versenybe a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéját, amely a maga nemében egyedülálló újítás, ráadásul az íze is kitűnő. Az aszalványokat, magvakat, egészséges snack-eket kínáló Nobilis Zrt. két terméke is szerepel az Innovation Awards válogatásában, a gyömbéres ízesítésű almaszirom, illetve a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula, valamint a hagyományos összetevőkből álló, ám egy gyártástechnológiai újítás miatt mindössze három perc alatt kifőzhető száraztészta.

_________________________________________________________

SIAL elsősorban a világ exportpiacára jelent kijutást és csak másodsorban a francia piacról szól. Ezt mutatja, hogy a kiállítók 80%-a exportja fellendítése céljából érkezett és megerősítette a SIAL exportban és kapcsolatteremtésben betöltött szerepét.

A legutóbbi rendezvényen, 2022-ben 7 000 kiállító mutatkozott be, 21 szakosított szektorban. 85%-uk külföldi volt a világ 119 országából. A 310 000 szakmai látogató 74 %-a külföldről érkezett. A SIAL alatt 250 konferenciát és egyéb szakmai programot tartottak. A kiállítás fő gondolata az innováció, mint az élelmiszeripar előre mozdítójának bemutatása volt.

Források:
https://trademagazin.hu/hu/magyar-termekeket-is-bevalogattak-a-leginnovativabbak-koze-a-sial-parizson/

https://www.hungarianfoodexport.com/events/sial-paris-2024/32

 

Kép forrása:

https://www.hungarianfoodexport.com/events/sial-paris-2024/32