A szellemi tulajdon védelme
 

Felnőtt modullal bővült a Semmelweis HELP applikáció

A A A    Nyomtatható verzió

A Semmelweis HELP tünetellenőrző applikáció 2023 júniusától segít eligazodni a felhasználóknak a különböző gyermekbetegségek súlyosságát és kezelését illetően. Az ingyenesen elérhető applikáció és  weboldal  az elmúlt évben vérnyomás, vércukor és a pulzus megadására alkalmas panellel, míg az idén a szemészet, szülészet-nőgyógyászat és az általános, felnőttorvosi területtel egészült ki.

Az alkalmazás olyan komplex, lakosságnak szóló felület, amely a Semmelweis Egyetem kommunikációs szakemberei és orvosai által összeállított adatbázison alapul és a felnőtt modullal kiegészülve már több mint 740 betegség vagy sérülés tüneteit tartalmazza. 

Oktatóvideók, animációs kisfilmek és különböző segédletek is elérhetők, például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy a fájdalomcsillapítás módszereiről.

A rendszer nem mesterséges intelligencia alapú és nem ad diagnózist, de általa hiteles, orvosszakmailag megalapozott és a laikusok számára is érthető információkhoz juthatnak a felhasználók arról, hogy mi okozhatja az észlelt tüneteket, mivel a megadott válaszok (például vérnyomás, pulzusszám, hőmérséklet adatok) alapján megmutatja az egyes betegségekkel kapcsolatos tünetegyezés mértékét.

„A Semmelweis HELP példa nélküli sikert hozott az egyetemnek: tavaly kiérdemelte az Év Applikációja kategória Minőségi Díját, a debütálás után néhány hónappal megkapta „Az év legjobb eHealth fejlesztése” címet, és tavaly év végén az Egészségértés Díj egészségügyi intézmény kategóriájának fődíját is elhozta.”-olvasható a semmelweis.hu oldalán.

 

Forrás:
https://semmelweis.hu/hirek/2024/10/14/felnott-betegsegekkel-bovult-a-semmelweis-help-applikacio/

Kép forrása:

https://help.semmelweis.hu/