A szellemi tulajdon védelme
 

Nőgyógyászati betegségek korai felismerésében segíthet egy magyar fejlesztés

A A A    Nyomtatható verzió

A világon minden ötödik nőt érint valamilyen nőgyógyászati ​​betegség. Ezeket a betegségeket gyakran csak hosszú évek alatt lehet diagnosztizálni. A fizikai tünetek kétértelműsége miatt előfordulhat, hogy a betegeket rosszul diagnosztizálják, ezért nem részesülnek hatékony kezelésben. Erre kínál megoldást Lucy, a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében segédkező, magyar fejlesztésű applikáció.

Lucy egy személyes, nőgyógyászati asszisztens, amely az egészséges menstruációs ciklus működését, az endometriózis és más női betegségek széles körű megismertetését, illetve a tünetek korai diagnózisát hivatott segíteni.

Az új applikáció egy szakértők felügyelete alatt kifejlesztett algoritmust használ, mely képes felismerni azokat a női betegségeket (endometriózis, PCOS, myoma, petefészek ciszták, kismedencei gyulladás, cukorbetegség, IR) amelyek probléma esetén előfordulhatnak.

A rendszeresen feljegyzett tünetek nagy segítséget jelentenek a pontos diagnózis felállításában, és szükség esetén szakorvosi segítségnyújtásban.

Az alkalmazás elsődleges célja az ismeretterjesztés, hogy azok a fiatal lányok és nők, akiknél fennáll ezen betegségek gyanúja, minél előbb eljussanak a megfelelő szakorvoshoz.

Az alkalmazás segíthet megtalálni a megfelelő orvost is, a földrajzilag legközelebb eső rendelőt, valamint elvezethet további szakemberekhez, támogató csoportokhoz.

 

Forrás.
https://hellolucy.app/en