A szellemi tulajdon védelme
 

Határtalan Design kiállítás 2024

A A A    Nyomtatható verzió

Idén is megnyílt a hazai designélet hosszú évek óta meghatározó fóruma a Határtalan design kiállítás, melyen 22 országból több mint 200 alkotó művei, köztük több világhírű designer munkái láthatók.

A 20. Határtalan design – az ünnepi alkalomnak megfelelően – összefoglaló tárlat, amely több tematikus egységből épül fel. Ennek része egy visszatekintő válogatás az elmúlt húsz év darabjaiból. 

2024-ben olasz, osztrák, szlovák dizájnerek és egyetemi hallgatók munkái kerülnek a középpontba.

A válogatásban a feltörekvő fiatal dizájnerek mellett olyan világhírű alkotók munkái szerepelnek, mint a finn Yrjö Kukkapuro, a cseh Studio Dechem, a dán Rasmus Fenhann, a Párizsban élő iráni India Mahdavi vagy a francia Constance Guisset.

2024-ben is a felelős gondolkodás áll a középpontban, így jelentős szerepet kapnak az öko- és a társadalomtudatos projektek.

A rendkívül népszerű kortárs ékszer szekció idén kiemelt szerepet kap, több mint 100 darabos válogatást láthat majd a közönség meghatározó nemzetközi alkotók munkáiból, magyar ötvösök alkotásaiból, sőt, több egyetem hallgatóinak ékszerei is helyet kapnak. 

A kiállítás június 23-ig látogatható a Kiscelli Múzeumban, további információk ezen a linken érhetőek el.

 

Forrás:

https://www.octogon.hu/design/megnyilt-az-iden-20-eves-hatartalan-design-kiallitas/

Kép forrása:

https://design-without-borders.eu/2024/