A szellemi tulajdon védelme
 

Hungarikum-pályázatot hirdet az agrártárca

A A A    Nyomtatható verzió

Megjelent a HUNG-2024 pályázati felhívás 445 millió Ft keretösszeggel, mely az alábbi három célterületet tartalmazza:

·         Az első keretösszege 300 millió forint, ebben elektronikus és nyomtatott kiadványok, fényképsorozatok, filmek készítésére, új honlap létrehozására, meglévő honlap fenntartására és fejlesztésére, rendezvények megvalósítására nyerhető el támogatás. Hozzátette: idén is lehet pályázni a településre jellemző jelképek megjelenítésére.

·         A második célterületen 130 millió forint áll rendelkezésre, pályázónként egy- és hárommillió forint közötti támogatás nyerhető felső tagozatos és középiskolás diákoknak szóló vetélkedők szervezésére "az identitástudatuk megerősítése és a hagyományőrzés ápolása érdekében" .

·         A pályázat harmadik pilléreként ismét meghirdetik a "Hagyomány a divatban - viselet másként" elnevezésű felhívást is.

Mindhárom célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázati felületen 2024. április 16-tól lehet regisztrálni, a pályázatok véglegesítésére, 2024.. május 6-án, reggel 8.00 órától van lehetőség a www.palyazat.hungarikum.hu oldalon.

A támogatás célja a hungarikumok és nemzeti értékek gyűjtése, népszerűsítése, megismertetése, megőrzése, gondozása.

 

Forrás:

https://www.hungarikum.hu/hu/hirek/id%C3%A9n-hirdet-hungarikum-p%C3%A1ly%C3%A1zatokat-az-agr%C3%A1rminiszt%C3%A9rium

Kép forrása:

https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/rel-egyuttmukodes/105771-hungarikum-palyazat-